Přeskočit na obsah

Katka Hyršlová: AmbroBlog #SpolečněvKaranténě

Pandemie, karanténa, zákazy, roušky, nevědomost. 

Jsme teď všichni v situaci, kterou ještě nikdo nikdy nezažil. Všechno je nové, neznámé a zároveň hodně osamocené. Aby vše opadlo, je nejlepší zůstat doma a nikam nechodit. Když už chodit, tak jen v roušce. Nikdo z nás nevidí do budoucnosti tak nevíme, jak dlouho bude tohle všechno trvat, kdy se půjde do školy, jestli vůbec budou moci v létě proběhnout všechny naplánované akce. 

Není to jednoduchá situace pro nikoho – pro vás, protože se nemůžete vídat s kamarády, pro prarodiče, protože by neměli nikam chodit a můžou se cítit osamělí. A rodiče mají najednou minimálně 5 zaměstnání najednou. 

Že jsme všichni zavření doma může mít ale také svoje výhody. Můžete se podívat na filmy, které jste chtěli vidět, ale nestíhali jste to. Můžete si předělat nábytek v pokoji. Můžete společně s rodiči něco uvařit – nebo se dokonce naučit vařit sami. Můžete skládat puzzle, učit se interaktivně cizí jazyk, naučit se stříhat videa, číst knížky, zkusit psát vlastní zápisky z karantény a tak dále. 

A hlavně! Nesmíte zapomínat na školu. Na povinnosti, které za vás nikdo neudělá. Důležité je říct si, že tohle nejsou prázdniny, ale výzva. Je to výzva pro vás, abyste si zkusili svůj čas zorganizovat jako dospělí a abyste nezapomněli na povinnosti. 

A pokud by Vám došly vlastní nápady, co dělat – jsme tu MY. 

Ambro blog jsme založili proto, abyste věděli, že jedeme dál a nevzdáváme se. Že jsme v tom všichni společně. Proto je tady nový prostor pro naše lektory, oddíláky, hlavní vedoucí i ostatní z personálu – zkrátka pro AMBRO lidi, kteří Vám můžou prozradit něco o sobě a přinést novou inspiraci. 

Nikdo z nás si léto bez Ambroziád představit neumí, proto děkujeme, že nosíte roušky a jste obezřetní. Společně to zvládneme!

Tak čau a těšíme se v létě na viděnou, Káťa Hyršlová