Přeskočit na obsah

Anička Linhartová: Ambroziáda není černobílá

 

Nikdy bych neřekla, že na jednom místě se dá poznat tolik skvělých a talentovaných lidí. I když člověk nevypadá nejlépe, tak se s ním ostatní baví bez rozdílu. Zažijete zde spoustu věcí a nasbíráte plno nových zkušeností, za mě to je jediné místo, kde za týden poznáte plno lidí se stejnými zájmy. Pokud jste na Ambro nebyli, tak jeďte, určitě se tam vrátíte. Já osobně jsem hned na prvním turnuse poznala skvělou kamarádku, se kterou jsem zatím byla i na dalších turnusech.

Moje první Ambroziáda byla v Praze na 1. turnuse 2019, před kterou jsem byla strašně nervózní (stejně jako přede všemi).  Tam jsem byla ve filmovém ateliéru, strašně mě zajímal. Když jsem viděla partu, myslela jsem si, že bude super, ale nakonec to tak úplně nebylo. Naštěstí jsem našla kamarádku alespoň v místnosti, kde jsme spaly. Předtím, než jsem absolvovala tento týden, jsem se styděla, byla jsem tichá, ale díky Ambro se to změnilo. I přesto, že to nebyl úplně dobrý týden, jsem to nevzdala a letos jela hned na dva další turnusy.

Letos v létě jsem byla opět na 1. turnuse v Praze ve filmovém atelieru. Na tento turnus jsem se moc těšila a vyplatilo se to, už jsem se vůbec nestyděla a užila si to. Krásně se s těmi lidmi povídalo a byla legrace.  V tomto atelieru se skoro všichni znali z minulého roku, ale i tak mě mezi sebe vzali. Nemusíte se tedy vůbec bát, že když už se tam lidé znají, že by vás mezi sebe nevzali. Týden jsem si i dost užila hraním všemožných her a nacvičováním na Tvoje tvář má známy hlas. Určitě se všichni podívejte na trilogii „ELLEN“, na našem turnuse se natáčel poslední díl. Pořád se také zpívalo, klidně i na chodbách, nebo když byly problémy s technikou před večerním programem. Takové věci nikde jinde nezažijete.

Poslední Ambroziáda, tedy jen pro toto léto, byla Ambroziáda ve Městě Touškov v ateliéru Muzikál starší. Na tento turnus jsem se také neskutečně těšila, ale zároveň se i bála, a to více než před tou první, protože to byla pro mě jiná a nová zkušenost než na předešlých turnusech. Nakonec to nebylo vůbec třeba, jelikož to byla, ta nejlepší Ambro, jaká byla a být mohla. Setkali se tam úžasní a milý lidé, ať už personál, tak účastníci ateliérů i ostatní.  Doopravdy jsem měla ty nejlepší lektory a vedoucí (ne, že ti před tím by byli špatní). V tento týden se mi také splnily dva sny, a to byl muzikál Starci na chmelu, který jsme měli jako hlavní projekt a druhý byl jeden z lektorů, kterého jsem měla tu čest poznat osobně. Za tento jediný týden se stihlo mnoho práce, co se týkalo hlavního projektu a do toho jsme stihli nacvičit i Scénky na scénu, a ještě mezi tím zažít tolik zábavy. Největší překvapení a radost jsem měla poté, co jsme Scénky na scénu vyhráli. Před diskotékou, která byla v pátek, jsem se něco nabrečela a v sobotu se mi poprvé nechtělo domů. Proto se teď těším na každý další turnus, kde se budu moci s některými lidmi opět vidět.

Když to bude možné, budu jezdit jako účastník, dokud to půjde. Upřímně, praktikanta bych dělat nemohla z několika důvodů, ale vedoucí někdy v budoucnu moc ráda. Nechci ale předbíhat, a proto i nadále budu jezdit jako účastník.

Už se moc těším na další letní turnusy Ambroziády!!!