Přeskočit na obsah

Denisa Jahlová: „Vypadáš příliš jinak“

To jsi ty, ta „penysa“? A ty žiješ v té Anglii, viď? A co tam vlastně děláš?

Ahoj, jmenuji se Denisa, pro ty, kteří mě nestihli poznat. Na instagramu mě najdete jako „penysa“. Jezdila jsem, stejně jako vy, na Ambroziádu, nejdříve jako účastník a po několika letech jako lektor tance. Ale jak už je známo, tak já teda teď žiju v té Anglii. Už to budou 4 roky…uff to to všechno uteklo. Bez jakékoli znalosti anglického jazyka (věděla jsem, jak se řekne „dveře“, „postel“ a „pes“) jsem se sbalila a prostě to  jela zkusit. Je těžké začínat od nuly, ale zase na druhou stranu máte hroznou slinu zkusit nové věci. A moje vysněná, zatím nevyzkoušená věc, byl MODELING

Vždy jsem věděla, že to chci dělat a věřila jsem si. Věděla jsem, že tím mohu pomoci inspirovat lidi a změnit je.

Poprvé jsem s modelingem začala asi před dvěma lety a podle mých zkušeností nebyli klienti v té době vůbec otevření novým věcem, jinému vzhledu, jiným rozměrům, nechtěli vůbec vystoupit z řady z toho starého „dobrého“ systému. Byla jsem hrozně zklamaná a myslela jsem si, že je chyba ve mně. První dva roky poté, co jsem se upsala agentuře, jsem vůbec nepracovala, nedostala jsem ani jednu nabídku. Hodiny a dny jsem pročekala v castingových agenturách, ale pořád jsem slyšela jen: „NE, NE, NE, NE“ a zase „NE“. Všichni říkali, že vypadám příliš „jinak“. Říkali, že nejsem dostatečně komerční, že nemám žádné velké zkušenosti a že jsem malá. Moje agentura se stále pokoušela změnit můj vzhled a vlasy. Cítila jsem se jako experiment. Ale s odstupem času se odvětví změnilo a nyní je mnohem lepší, otevřenější. Ale přeji si, aby se hlavní módní značky zamyslely a rozšířily svou mysl a představy o tom, co krása ve skutečnosti znamená. Pro mě vždycky znamenala TO uvnitř. To, jaký člověk je, jak se prezentuje a jak se chová k druhým.

Já vždy říkám, co cítím, a snažím se být ve všem skutečná. Když pracuji v práci nebo natáčím kampaň, snažím se inspirovat. Mluvím a snažím se motivovat a pomáhat ostatním lidem, protože to je nejdůležitější. Nikdy nezapomínejte odkud jste přišli a kdo vám pomohl. Vždycky se vám to vrátí! Jak se říká: „BE KIND OR LEAVE“

To jsou takové moje malé rady. Nikdy nikomu nic neplaťte a už vůbec ne dopředu. Pokud to je profesionální agentura, tak je zadarmo a až když začnete pracovat, tak si strhávají procenta.Vytvořte si plán a následujte své srdce a své sny.

Stát se úspěšným není snadné. Musíte být nohama na zemi a mít silnou mysl. Nedovolte, aby strach nebo pochybnosti stály v cestě vašim snům. Jděte! Nečekejte na další den, udělejte to hned!!

Bez ohledu na to, jak jste sebejistí a pohodlní, jakmile začnete pracovat v odvětví, kde jen velmi málo lidí vypadá jako vy, objeví se určitá nejistota. Modelování nikdy nebylo mým cílem, ale začala jsem ho používat jako zdroj mého sdělení. Vždy si pamatujte, proč jste začali, a pamatujte, že jste se dostali tam, kde jste, protože jste potřební a vážení, a hlavně pro to, kdo jste. Nesnažte se být někým jiným jen proto, abyste zapadli. 

A ještě jedna rada. Štěstí a úspěch nenajdete na instagramu. I když to tak vypadá, tak vás to akorát zdržuje od toho pravého krásného světa tam venku, kde je takových možností. Stačí se rozhlédnout a běžet. Tak běžte a všem to ukažte!

Xoxo

Deny