Přeskočit na obsah

LUBOŠ A ŠTĚPÁN MRÁZOVI: „Ambroziáda je rodina a živit se hudbou je náš cíl!“

Luboš a Štěpán Mrázovi. Dvojčata, která můžete znát z televizních obrazovek díky Superstar, ale také jako lektory z Ambroziád. Kdo jste se s kluky někdy potkal, víte, že jsou oba neskutečně milí, zábavní, talentovaní, a především kamarádští. Teď si začali plnit svůj životní sen a ze dne na den se stali idoly celé republiky díky Uspávance (autor Jindra Kejak), kterou zpívali v prvním kole castingu. My se s kluky známe již 4 roky a protože víme, že jsou teď na roztrhání, vyzpovídali jsme je pro vás o tom, co teď chystají, jak to bylo s přihlášením do Superstar a jestli se v létě chystají na Ambroziádu. 

 Nika: Jak se máte, co děláte a jak teď všechno zvládáte? 

Štěpán: No, takže, jak se máme? Luboši, začni, povídej. 

Luboš: Máme se skvěle. Ta situace, jaká teďka je, je trošičku složitější, omezuje nás v koncertech a vlastně v jakémkoliv pohybu a tvorbě. 

Štěpán: Chystáme se teď nahrávat pár překvapení, pár videoklipů, který určitě uvidíte a uslyšíte, ale jinak je to fajn. Pracujeme, scházíme se, zpíváme. 

Luboš: Já nepracuju. (smích) 

Štěpán: No, Luboš nepracuje, Luboš se pořád válí doma, ale snažíme se být v tom největším kontaktu, pracujeme na tom, jak budeme naši kariéru dál rozvíjet a těšíme se na léto. 

Nika: To je super, na novinky se těšíme. Moje další otázka se logicky musí týkat Superstar. Takže: Proč právě Československo hledá Superstar? Čí to byl nápad se přihlásit? Chtěli jste do toho už od začátku jít společně nebo jeden přemluvil druhého…jak to bylo?

Štěpán: Bylo to asi z mý iniciativy, já jsem o tom už půl roku přemýšlel a pak jsem si řekl, že to prostě zkusím. Jenže Luboš tam vůbec jít nechtěl. Já jsem ale věděl, že ho tam chci, že tam musíme být společně, takže jsem vymyslel takovou lest…

Řekl jsem mu, že pojede jen jako podpora na před casting. No a on jel. Tak jsme jeli já, Kuba Moulis, kterého určitě taky znáte, a Luboš jel jako moje podpora. Když jsem odzpíval před zkušební porotou, tak jsem schválně řekl, že mám dvojče, který taky zpívá a že je tady. Oni okamžitě řekli, že to je super, že si ho chtějí taky poslechnout a že by to mohla být sranda, kdybychom šli oba. Tak už Luboš neměl na výběr, šel před režiséra a producenty a oni řekli, že to bude skvělý. Šel si pro papír, pro číslo a najednou tam byl taky.

Luboš: A já tak nechtěl!

Štěpán: On fakt jako nechtěl, a byl hrozně proti tomu, protože i jako podpora byl hrozně nervózní. No, a nakonec to dopadlo takhle. Já jsem to musel takhle udělat, protože on by do toho nikdy dobrovolně nešel. Kdybych mu hned původně řekl, že ho tam vlastně chci za tímhle účelem, a ne jenom jako podporu, tak by do toho asi nešel.

Previous slide
Next slide

Katka: Luboši, a jak se na to rozhodnutí koukáš teď, lituješ toho nakonec nebo ne? 

Luboš: Upřímně, toho nelituju, protože jsem v Superstar dostal hromadu zkušeností a samozřejmě jsem poznal skvělý lidi, poznal jsem, jak to celý funguje, že v televizi všechno vypadá úplně jinak. Natáčení je hrozně obtížný, ale určitě toho nelituju, jsem šťastnej. 

Nika: Další otázkou odbočíme zase trochu jinam. Co vás jako první napadne, když se řekne Ambroziáda? 

Luboš: Tak tohle je nejhezčí otázka, na kterou ses mohla zeptat. Když se řekne Ambroziáda, tak nás samozřejmě ihned napadne: RODINA! To je to nejlepší, co nás mohlo potkat, i když jsme tam jeli vlastně úplně náhodou, díky Kubovi Moulisovi. Řekli jsme si, že to zkusíme, a tak jsme si to zamilovali, že jezdíme už 4 roky. 

Štěpán: Když jsme se o tom poprvý dozvěděli, tak jsme byli dost skeptický a řekli jsme si „no uvidíme, zkusíme to“ a myslím si, že to bylo naše nejlepší rozhodnutí v životě. Minimálně jedno z nejlepších, protože to, co jsme zažili za ty 4 roky na Ambroziádách, jaký skvělý lidi jsme poznali, to se nedá ani popsat. My jsme hrozně vděčný za to, že jsme jeli, protože už po pár dnech jsme se do toho zamilovali. 

Luboš: A jezdit budeme! 

Štěpán: Přesně. Pro nás je to vypnutí od reality, kdy člověk řeší svoje problémy, má svoje starosti, chodí do práce a pak najednou jede na tak skvělou akci a je tam prostě jenom v pohodě a šťastnej, že má kolem sebe skvělý lidi. My jsme oba spokojený, že jsme Ambroziádu objevili a že jsme mohli všechny ty lidi poznat. 

Nika: Ooo, to kluci moc děkujeme 😊😊. Moje další otázka je, jestli si dokážete představit, že byste se v budoucnu živili jen hudbou? 

Štěpán: No určitě! Já si to přeju a myslím si, že Luboš taky (Luboš souhlasí), to je do budoucna stoprocentní. My se hudbou tak napůl už živíme, ale tahle doba to drobíček pokazila. Ale určitě to plánujeme, je to náš cíl. Není to jenom představa, ale cíl, kterého chceme dosáhnout. Uděláme všechno pro to, abychom se mohli živit tím, co nás baví nejvíc. 

Nika: Skvělý, v tom vám fandíme a držíme vám palce, protože za sebe můžu říct, že živit se tím, co vás baví, a je v podstatě koníček, je k nezaplacení. Předposlední otázka je, jestli do budoucna plánujete nějaké další akce, jako byl ten váš online narozeninový koncert? 

Luboš: Já si myslím, že určitě. Byli bysme radši, kdybychom mohli vystupovat na veřejnosti, ale rozhodně chceme podporovat tu naši komunitu, kterou jsme si vytvořili díky Superstar a chceme to udržovat. Většina lidí si myslí, že se jednou ukážou v televizi, nabudou jim followeři a že to všechno spadne z nebe. Jenže aby si člověk fanoušky udržel a eventuelně jejich počet zvyšoval, tak je potřeba se tomu věnovat a pořádně na tom makat. Přijde rozhodně spousta projektů, teď budeme natáčet videoklip a live koncerty. Je toho spousta a určitě budeme dávat vědět skrz sociální sítě. 

Katka: Mě teď napadá ještě jedna otázka: Vy jste předtím nijak extra nespolupracovali ve zpěvu, Štěpán měl vlastní kapelu, ale myslím si, že Superstar (resp. fanoušci) vás tlačí, abyste zpívali a vystupovali všude spolu, jak se k tomu stavíte? Pojedete si každý na své vlně nebo to budete spíš spojovat? 

Štěpán: Velký podnět ke společné tvorbě byla určitě Superstar. Mně kapela zabírá strašně moc času a s bráchou jsme neměli moc možnost dělat něco společně. Zpívali jsme na svatbách, narozeninách, ale nic moc velkého, jen menší akce. Teď, když nám Superstar otevřela dveře, seznámili jsme se s producenty, kameramany, s lidmi, co mají nahrávací studia, a nabízejí nám spolupráci a my bychom toho rozhodně chtěli využít. 

Zatím, co víme, v Česku nejsou žádná zpívající dvojčata. Jasně, je hezký jeden zpívající člověk, ale když jsou dva, a ještě k tomu úplně stejný dvojčata, tak je to obrovská výhoda a velký marketingový tah. Lidi nám už teď píšou, jestli bychom mohli zpívat spolu. Máme toho hodně naplánovaného a určitě budeme jezdit společně. 

Katka: My už na Vás máme poslední otázku: Mohou se na Vás účastníci těšit v létě na Ambroziádě? Chcete s námi zase vyrazit? 

Luboš: Já jsem zařeklej, že ano, akorát to bude nejspíš omezený na jeden turnus, protože bohužel oba pracujeme a budeme koncertovat, pokud nám to povolí. Ale rozhodně jeden turnus chceme stoprocentně jet celý a určitě chceme jet společně. A když to půjde, tak na další bysme se přijeli alespoň podívat na návštěvu. Ale na které turnusy to bude, to si zatím necháme jako překvapení. 

Nika: Já mám ještě doplňující otázku. Víme, že velké festivaly nejsou letos možné, ale náš Festival Ambroziádních filmů navštěvuje malé množství lidí a proto doufáme, že se bude moci uskutečnit. Letos bude zaměřený i na vítěze z Talent Show z Letních Ambroziád. FAF plánujeme na sobotu 29.8.2020 v Praze. Navštívíte nás tam? 

Luboš: Já tam byl už loni a pojedu určitě rád znovu! 

Štěpán: Já si to napíšu do kalendáře a věřím, že do toho nic neskočí. Zatím to nechceme slibovat na 100 %, ale uděláme pro to všechno.