Přeskočit na obsah

Sarah Kreuzigerová: „Snem to začíná“

“Mami, chtěla bych být slavná! Chci, aby se o mně jednou psalo. Chci být herečka.“ Takhle nějak zněla slova malé Sáry.

sarah kreuzigerová Ambroziáda

Nicméně, dovolte mi, abych se vám alespoň trochu představila. Jmenuji se Sarah Kreuzigerová. Je mi 19 let a studuji konzervatoř v Praze. Já vím, tohle vám o mně nic moc  neřekne. A proto možná bude jednodušší se popsat, jako: “dívka, která nikdy nevěřila, že něco dokáže, ale přesto o všem snila.”

Snem to všechno začíná

Když totiž o něčem dokážeme snít, není nemožné, abychom ten sen nemohli v budoucnu i žít. Jediné, co pro to musíme udělat, je mít víru a odhodlání si za svým snem jít a nikdy se ho nevzdat. A to i v případě, že o sobě začneme pochybovat.

Já začínala jako malá holka s modelingem. Bylo mi pouhých deset let, kdy mě mamka přihlásila do soutěže krásy. Konkrétně do Fotomodelky roku 2013. Samozřejmě jsem nic nevyhrála, ale byla to moje úplně první zkušenost s vystupováním před lidmi, a protože mě to tak nadchlo, jela jsem s tou agenturou asi o dva roky později i na modelingový tábor, kde jsme, kromě přehlídky, natáčeli také reportáž do Karlovarské televize. A to bylo takové moje první uvědomění, že film, kamera, moderace a všechno to kolem je něco, co by mě v budoucnu mohlo bavit. Takže jsem k modelingu v roce 2016 přidala i Ambroziádu, kterou mamka objevila na internetu.

Ambroziáda mi pomohla ve všech směrech

Dodnes si pamatuji, jak moc jsem se bála poprvé na Ambroziádu jet, a to jsem tehdy ještě netušila, že právě ona bude náplní mého života a také jeho radostí. Ambroziáda mi totiž pomohla ve všech směrech. Dá se říct, že díky ní jsem odbourala trému. Dokázala mluvit na kameru a vlastně mi začala neskutečně dodávat sebevědomí. Modeling mi totiž sebevědomí vždycky srážel. Už odmalička tam na mě byl kladen nárok toho, že musím být nejlepší a nejhezčí. Prošla jsem si dohromady třemi soutěžemi krásy, mezi nimiž byla i Miss České republiky. A každé další odmítnutí byla jedna velká rána. Dále jsem prošla nespočtem módních přehlídek, a ne každá byla procházka růžovým sadem. Jednoduše, ztratila jsem naději, že jednou uspěji.

Ale pak tu byla Ambroziáda, která mi ukázala, že to jde, že nic není nemožné. Byla a stále je pro mě takovým motorem, který mě žene dál dopředu za svým snem.

No vážně. Díky ní jsem si zahrála epizodní roli v pár filmech. Objížděla všelijaké castingy. Rozhodla se z osmiletého gymnázia přejít na konzervatoř a přestěhovala se do Prahy, ale hlavně si našla ty nejlepší kamarády na celý život. Začala jsem jezdit jako účastník, pak jsem jezdila tři roky jako praktikant a teď jsem oddílový vedoucí, který mě neskutečně naplňuje. Ten pocit, že někomu mohu ukázat směr a více ho přiblížit k jeho snu je k nezaplacení!

Tudíž, opravdu se nebojte riskovat. Já sama zažila hodně pádů. Tolikrát jsem neuspěla, ale nikdy jsem to nevzdala a možná proto jsem teď tam, kde jsem. Neříkám, že jsem někde daleko, ale dělám to, co mě baví a naplňuje. A to je to nejkrásnější, čeho člověk může dosáhnout.

Ovšem za to všechno ale vděčím podpoře od Ambroziády, a taky mojí mamince, která mým snům věřila vždy se mnou. A v neposlední řadě je to samozřejmě i píle, bez té bychom se nikdy nikam nedostali. Štěstí totiž není všechno. Ale nebojte, každý malý krůček vás někam posune. Jen neztrácejte naději a věřte tomu. Můžu vám slíbit, že každý malý úspěch pro vás bude motivací k dalším úspěchům. 

IMG_8914

Takže svůj život zkuste nesnít, ale místo toho, žijte ten svůj sen. Riskujte a pracujte na sobě. Vše se vám včas vrátí formou radosti ze sebe samého. Je vždy totiž lepší něco zkusit, než to nezkusit a pak toho litovat.

 

Vaše Sárča.