Přeskočit na obsah

Tomáš Magnusek: „Bez Ambrozie by nebyl náš seriál.“

Na podzim v roce 2020 natočil Tomáš Magnusek ve spolupráci s Ambrozií sedmi dílný seriál Škola mého života, který zobrazoval příběhy žáků a pedagogů jednoho gymnázia. Během ledna se začíná opět natáčet. O co půjde, o kom seriál bude a spoustu dalších zajímavých informací se dočtete v dnešním rozhovoru s režisérem seriálu Tomášem Magnuskem, který pro Vás vytvořila Káťa Nastoupilová.

Ahoj Tomíno

Ahoj myško

Spousta příznivců Ambrozie ví, že se na podzim v roce 2020 natáčel seriál Škola mého života, pro ty, kteří o tom doposud nevěděli, řekneš nám prosím, o co tehdy šlo a jak celá myšlenka vznikla?

Ten původní seriál, který jsme točili v roce 2020 byla myšlenka ještě zakladatele Ambrozie, Lukáše Kobrleho, který velmi chtěl abychom natočili jedno společné dílo Tomáše Magnuska a Ambroziády a já jsem o to velmi usiloval. Současné vedení Ambrozie, Nika Krejčová a Káťa Hyršlová mi řekly „Pojďme do toho.“ Chtěli jsme natočit svůj seriál, původně pro naše „Jůtuby“ (ať už to slovo znamená cokoliv :D).

Proč se seriál přetáčí? Byly tam nějaké chyby? V čem bude rozdíl? O čem to teda bude?

V čem byly chyby…tak seriál jsme dělali tzv. na koleni (to neznamená, že by všichni klečeli na kolenou, když jsme ho vyráběli, ale že jsme ho dělali za složitých podmínek :D) Za 7 dní se nám podařilo natočit 7 přibližně 10minutových dílů, a především jsme se snažili vytvořit jakýsi pilot, který pak budeme nabízet televizím. Seriál neměl pevnou dramaturgii. A i přesto, především díky nezištné práci všech těch lidí okolo, vznikl originální projekt realizovaný srdcem. Tedy dá se říct, že tolik chyb tam nebylo, ale my teď máme více času a finančních prostředků, abychom to mohli natočit lépe. Ale musíme pořád pamatovat, že bez těch lidí, kteří s námi byli při natáčení pilotu by nevznikla tato koncepce. Teď k těm změnám. Seriál tvořily příběhy především dospělých a těch žáků tam nebylo tolik, kolik jsme původně zamýšleli. Nicméně seriál, který začínáme natáčet příští týden, je již plný především žáků a jejich problémů, starostí a strastí, protože ty příběhy jste nám nadiktovali právě vy, diváci. Seriál má tedy momentálně 12 dílů, takže uvidíte 12 příběhů 12 různých žáků. A další výraznou změnou je, že původní název Škola mého života se, vzhledem k dramaturgii, pozmění. Jak, to se dozvíte příště :D. Každopádně Škola mého života zůstává jako pracovní název.

Jakým způsobem se Ambrozia podílí na natáčení?

Jak se podílí Ambrozia na natáčení? Klíčově, protože bez Ambrozie by nebyl náš seriál, ať už se bude jmenovat jakkoliv.

Na Ambroziádě vzniká spousta zajímavých filmů s podobnou tématikou, inspiroval ses některými? Pokud ano, kterými?

Inspiroval. Ambroziáda je jedna velká inspirativní parta a já musím říct, že ty nejlepší příběhy z budoucí Školy mého života vycházejí od Vás! S kterými konkrétně Vám neprozradím, ať se máte na co těšit…:D

Pro koho je seriál primárně určený?

Seriál je pro všechny. Nedá se říct, že bychom měli nějak ohraničenou cílovku. Primárně by to měl být samozřejmě seriál pro mladý, ale obsazením, příběhem, dramaturgií, zpracováním, by se v tom seriále měl najít zástupce každé generace. Tento seriál se snaží říct něco každému.

Co bys byl rád, aby si divák po shlédnutí seriálu odnesl? Co je cílem seriálu?

Byl bych velmi rád, kdyby si každý odnesl po zhlédnutí seriálu tyto pocity… Přesvědčení o tom, že všechno, co v životě uděláte bude mít svoje následky, všechno, opravdu všechno. Ať už ty pozitivní nebo ty negativní. Vždycky, jakákoliv Vaše činnost, má různý konsekvence a k tomu člověku se vrátí. Všechno, co nahoru posíláte se Vám vrátí. Tak to je první věc. O tom ten seriál skutečně je. Za druhé, byl bych rád, aby si po zhlédnutí divák řekl, že nad tím neztratil čas a že se mu to líbilo. A za třetí, byl bych hrozně rád, aby si divák z tohodle projektu odnesl to, že příště vyrazí na Ambroziádu on, ale i s celou třídou, protože ví, jaký bomba věci tam děláme.

Zahrají si v seriálu i naši Ambroziádní účastníci? Jak je budeš vybírat? Mohou se sami přihlásit?

Ano, účastníci Ambroziády budou samozřejmě v seriálu hrát, vybírali jsme je na několika turnusech, myslím, že řadu typů jsme si našli a objeví se jako figury, který jdou napříč seriálem, protože jak už jsem říkal, jsou to různý příběhy a není to o tom, že by tam byla vyloženě nějaká hlavní dětská role od začátku do konce. Pokud byste si chtěli v seriálu zahrát, ale nebyli jste na castingu, pište na email skolamehozivota@gmail.com. A vždy rovnou napište Vaše celé jméno, věk a telefonní číslo na Vaše rodiče. Pokud Vám již bylo 18, můžete dát telefon na sebe.

Na které herce se můžeme v seriálu těšit? Jsou mezi nimi i někteří Ambroziádní lektoři?

Zahraje si tam řada herců, s kterými jsme už točili, jako jsou Martin Dejdar, Zdeněk Godla, Ivan Vyskočil (S tím mám hrozně vtipnou historku, ale tu Vám povím třeba někdy příště… :D). A z Ambroziádních lektorů (mimo mě :D) Jakub Moulis, Dominika Hrazdílková, Štěpán Tuček a spousta dalších.

Kdy a kde se bude seriál natáčet?

No, to bych taky rád věděl… 😀 Ne, tak natáčet se bude především v Hradci Králové a v Praze. A kdy? Každou středu a víkend… občas v pondělí 😀 Protože středa, natáčení třeba 😀 Ale teď vážně. Natáčet se začne v lednu 2022 a v roce 2022 i skončí (doufám :D).

Prozradíš nám prosím, kde se budeme moct na seriál podívat?

Tak určitěě… 😀 Já bych byl rád, kdybyste se na seriál mohli podívat na více platformách, zatím ale nemůžu říct na kterých, protože to bude hrozně záviset na finální podobě toho seriálu.

Budeme se těšit, děkuji za rozhovor!

 

Doufám, že se Vám rozhovor líbil. Pokud budete mít jakékoliv dotazy ohledně seriálu, napište nám do komentářů nebo na email skolamehozivota@gmail.com.